Thuisbatterij voor zonnepanelen

Wekt u stroom op met zonnepanelen? Dan kunt u deze aan een thuisbatterij koppelen. Een thuisbatterij, ook wel een thuisaccu genoemd, is een grote accu die stroom opslaat zodat opgewekte stroom niet in het net verdwijnt. Door de zonnestroom op te slaan, wordt u als het ware onafhankelijk van het net. BL Zonnepanelen is erkend installateur van zonnepanelen en thuisaccu’s.

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Energie opslaan van uw zonnepanelen

De meeste mensen gebruiken ’s ochtends of ’s avonds de meeste energie, terwijl zonnepanelen overdag de meeste stroom opwekken. Hierdoor levert u een deel van uw opgewekte zonnestroom terug aan het net. Dit kan voorkomen worden met een thuisbatterij. Hiermee slaat u uw opgewekte energie op, zodat u dit op een later moment alsnog kunt gebruiken. Een thuisaccu is dan ook zeer efficiënt en kostenbesparend. Wij installeren een thuisbatterij met de juiste capaciteit, die perfect aansluit op uw dagelijkse gebruik.

Laadpaal met zonnepanelen combineren

Combineert u de zonnepanelen op uw dak met een laadpaal? Dan kunt u de stroom die u opwekt gebruiken om uw auto op te laden. Heeft u nog geen zonnepanelen? Investeer dan in zonnepanelen zonder of met eigen investering bij BL Zonnepanelen! Onze laadpaal en zonnepanelen installateurs zorgen ervoor dat uw volledige installatie netjes en compleet geïnstalleerd wordt.

  Een thuisaccu voor zonnepanelen

  Heeft u nog geen zonnepanelen, maar bent u wel geïnteresseerd in zelf stroom opwekken en opslaan? Investeer dan in zonnepanelen zonder of met eigen investering bij BL Zonnepanelen! Onze thuisaccu en zonnepanelen installateurs zorgen ervoor dat uw volledige installatie netjes en compleet geïnstalleerd wordt.

  Wat kost een thuisbatterij?

  Thuisaccu’s zijn er in verschillende soorten en maten. De kosten voor een thuisbatterij zijn afhankelijk van verschillende elementen, zoals:

  • De capaciteit van de thuisaccu
  • Het type en merk thuisbatterij
  • Extra werkzaamheden

  Bent u benieuwd naar kosten van de installatie van een thuisbatterij? Vraag dan een vrijblijvende adviesafspraak aan en ontvang direct een offerte!

  Thuisbatterij

  Voordelen van een thuisbatterij

  1. Eigen stroom opslaan
  Met een thuisbatterij kunt u de opgewekte energie van uw zonnepanelen opslaan voor later gebruik. Hierdoor kunt u uw thuisaccu opladen tijdens daluren en de zonne-energie gebruiken tijdens piekuren.

  2. Niet afhankelijk van openbare laadpunten
  Raakt uw thuisbatterij vol? Dan kunt u de stroom terugleveren aan het net. Dit wordt ook wel salderen genoemd. U verkoopt dan als het ware de stroom terug aan uw energieleverancier.

  3. Maandelijkse besparing op uw energierekening
  De installatie van een thuisbatterij zorgt voor een directe maandelijkse besparing op uw energierekening. Zo bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heeft u minder last van stijgende energieprijzen. Daarnaast kunt u tijdens piekuren de opgeslagen stroom uit uw thuisaccu gebruiken.

  Thuisbatterij laten plaatsen?

  Wilt u meer informatie over thuisbatterijen inclusief installatie in combinatie met zonnepanelen?