Thuisbatterij voor zonnepanelen

Heeft u thuis zonnepanelen? Dan kunt u deze aan een thuisbatterij (ook wel thuisaccu genoemd) koppelen. Een thuisbatterij is een grote accu die opgewekte stroom opslaat, zodat opgewekte stroom niet in het net verdwijnt. Door deze stroom in een thuisaccu op te slaan wordt men bijna onafhankelijk van het net. In deze blog vertellen wij u alles over de thuisaccu!

Wat is een thuisaccu?

Met zonnepanelen wekt u stroom op. Natuurlijk kunt u nooit alle opgewekte stroom gebruiken. Met deze opgewekte stroom kunt u twee dingen doen: u kunt de stroom terug leveren aan het net, maar u kunt ook gebruik maken van een thuisbatterij. Een thuisaccu of thuisbatterij slaat de niet gebruikte stroom op, zodat u dit op een later moment weer kunt gebruiken. Raakt de accu vol? Dan wordt de stroom alsnog aan het net terug geleverd.

Voor korte periodes

Thuisbatterijen helpen voornamelijk om de disbalans tussen dag en nacht te corrigeren. Een thuisbatterij is helaas niet geschikt om grote hoeveelheden opgewekte stroom op te slaan. U kunt dus in de winter geen gebruik maken van opgewekte stroom uit de zomer. Een thuisaccu is slechts geschikt voor één of enkele dagen stroomverbruik.

Moet ik een thuisbatterij aanschaffen?

Het is in deze tijd, met de stijgende energieprijzen, zeker verstandig om zonnepanelen van BL-Zonnepanelen aan te schaffen aangezien deze voorbereid zijn op een thuisbatterij. Op dit moment kunt u al uw niet gebruikte stroom terug leveren aan uw netwerk. U ontvangt hiervoor dezelfde prijs die u voor uw aankoop betaalt. Zodra de salderingsregeling echt gaat afbouwen (deze is namelijk al 4 keer uitgesteld) zullen wij al onze klanten benaderen voor het maken van een afspraak voor een eventuele plaatsing van een thuisbatterij. Het is uiteraard mogelijk om meerdere batterijen op uw zonnepanelen installatie aan te sluiten.

Onze thuisbatterij oplossing

Onze accubatterij is, net als onze installatie, eenvoudig uit te bereiden als uw behoeften veranderen. De modulaire architectuur van de batterij betekent dat u in één opslagoplossing precies krijgt wat u nodig hebt: niets meer en niets minder. Mocht de salderingsregeling daadwerkelijk plaatsvinden, is het in de toekomst zeer interessant om te kiezen voor één van onze accu oplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!