Miljoenennota en salderingsregeling: ‘Salderen nog gunstiger’

De btw op zonnepanelen wordt vanaf 2023 afgeschaft. Door de btw op zonnepanelen af te schaffen hoeft u vanaf 2023 geen meer btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt een hoop werk én maakt het salderen van zonnepanelen extra interessant!

Duurzame warmteopties

Aardgas zal zwaarder worden belast, terwijl elektriciteit juist minder belast zal worden. Door deze maatregelen te nemen, maakt het kabinet elektrische en duurzamere warmteopties aantrekkelijker voor de consument. Door in 2023 ook de btw op zonnepanelen te verlagen van 21% naar 0%, worden extra zonnepanelen of al eerder aangekochte zonnepanelen voor consumenten extra aantrekkelijk.

Salderingsregeling extra aantrekkelijk

Particulieren met zonnepanelen op hun dak profiteren straks enorm van de nieuwe belastingplannen: in 2024 wordt de energiebelastingcomponent namelijk bijna verdubbeld! Dit compenseert een deel van de verwachte daling van de energieprijs. Al met al blijft de terugverdientijd voor zonnepanelen kort.

Wat is salderen?

Een salderingsregeling voor zonnepanelen is de wettelijke verplichting van jouw energieleverancier om jaarlijks de stroom die je terug levert te verrekenen met de stroom die je inkoopt. Je betaalt enkel verbruikskosten, energiebelasting en btw over je netto gebruik (verbruik wat meer is dan wat je opwekt met zonnepanelen ) Ook al is je netto verbruik nul, de kosten voor het vastrecht en netwerk betaal je altijd. De vermindering energiebelasting krijg je ten alle tijden en wordt direct verrekend door jouw energiemaatschappij.

Zonnepanelen aanschaffen

Wilt u meer informatie over de zonnepanelen salderingsregeling of wilt u meer te weten komen over salderen? Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Wij nemen het volledige proces voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.