Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Bladeren, vogelpoep en ander vuil… uw zonnepanelen kunnen al snel erg vies worden. Veel aanbieders van zonnepanelen werken met panelen zonder speciale coating, waardoor hardnekkig vuil kan resulteren in een rendementsverlies. De zonnepanelen van BL Zonnepanelen hebben echter geen last van dit probleem en hoeven niet gereinigd te worden. Met onze panelen kunt u het hele jaar door genieten van een stralende opbrengst. Hoe dit precies werkt? Dat leest u in deze blog!

Glas-Glas zonnepanelen schoonmaken

Laat u uw zonnepanelen installeren door BL Zonnepanelen? Dan hoeft u de panelen niet schoon te maken. BL Zonnepanelen werkt uitsluitend met Glas-Glas panelen van Solarwatt. Deze zonnepanelen bevatten een speciale coating, waardoor vuil en vogelpoep zich niet kunnen inbranden. Zodra het regent, wordt al het vuil van de panelen gespoeld. Hierdoor hoeft u de zonnepanelen dus niet zelf te reinigen.

Jaarlijkse besparing

Bij panelen van andere bedrijven dient u de zonnepanelen minimaal twee keer per jaar schoon te maken. Dit kost al snel €200 per keer en komt voor een jaar dus al uit op €400 per jaar! Reken dit door, en u betaalt over tien jaar al ruim €4000, enkel voor het reinigen van deze zonnepanelen…

Met de zonnepanelen van BL Zonnepanelen is reiniging overbodig, waardoor u deze €4000 dus nog eens extra bespaart! Daarnaast krijgt u bij onze zonnepanelen een allrisk dekking vanuit Duitsland. Deze is geheel gratis. Bij BL Zonnepanelen bespaart u dus niet alleen op uw energierekening, maar op nog veel meer!

Zonnepanelen schoonmaken

Wilt u toch aan de slag met het schoonmaken van uw panelen? Laat dit dan door een professioneel bedrijf doen. Denk hierbij wel goed na over of de schoonmaakkosten, zoals hierboven genoemd, opwegen tegen het gewonnen rendement.

Zonnepanelen aanschaffen

Wilt u meer informatie over onze zonnepanelen? Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Wij nemen het volledige proces voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.