Zonnepanelen zonder of met eigen investering?

Zo duurzaam mogelijk leven: dat is wat we tegenwoordig allemaal willen. We willen niet alleen een goede bijdrage aan het milieu leveren, maar ook zo snel mogelijk af van de torenhoge energierekeningen. Zonnepanelen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Er zijn meerdere mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen, zo kun je kiezen voor zonnepanelen zonder eigen investering, maar ook met eigen investering. Wat dit precies inhoudt? Dat lees je in onze blog!

Wel of niet zelf investeren?

Zonnepanelen kunnen op jaarbasis veel geld op jouw energierekening schelen. Daarnaast zijn de prijzen voor zonnepanelen ook flink gedaald waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen korter is. Toch is nog niet iedereen in de gelegenheid om de zonnepanelen te laten plaatsen, omdat dit flink wat kosten met zich meebrengt. Daarom werkt BL Zonnepanelen met én zonder eigen investering, of een combinatie hiervan.

Zonnepanelen zonder eigen investering

BL Zonnepanelen heeft een concept ontwikkeld waarbij de aanschaf van zonnepanelen voor iedereen mogelijk is. Wij gebruiken de besparing die wij kunnen realiseren bij uw huidige energieleverancier voor het betalen van de zonnepanelen: het kost u dus niets extra’s per maand en levert direct een maandelijkse besparing op. Daarnaast bent u met de zonnepanelen verlost van de stijgende energieprijzen.

Zonnepanelen met eigen investering

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om hun eigen vermogen te investeren in zonnepanelen. Ook dit behoort tot onze mogelijkheden en onze adviseur kan u daar tijdens een adviesgesprek alles over vertellen.

Financiële voordelen

Zonnepanelen van BL Zonnepanelen bieden de volgende belangrijke voordelen;

 1. Direct een maandelijkse besparing
  In 99,99% van onze installaties werd direct een maandelijkse besparing gerealiseerd.
 2. Stijging van de waarde van de woning
  Onze zonnepanelen blijven hun waarde houden. Besluit u om te verhuizen alvorens de terugverdientijd is verstreken? Dan verkoopt u uw woning met een fikse overwaarde. U verkoopt immers een woning zonder energierekening. Dit is in deze tijd voor potentiële kopers zeer aantrekkelijk. Bij tussentijdse verkoop verdient u dus altijd minimaal uw investering terug. Mocht u zo gehecht zijn aan onze panelen, kunnen wij deze eventueel ook verhuizen naar uw nieuwe woning.
 3. BTW Teruggave
  Uiteraard regelt BL Zonnepanelen de btw-teruggave voor u. Dit doen wij niet zelf, maar besteden dit uit aan een accountantskantoor dat hierin gespecialiseerd is. De kosten die hier mee gepaard gaan nemen wij voor onze rekening.
 4. Belastingvoordeel
  Aangezien uitgaven inzake woningverbetering fiscaal aftrekbaar zijn, betaald de belastingdienst dus maandelijks mee aan uw zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen?

Twijfel je al een tijdje over de aanschaf van zonnepanelen? Met de huidige energieprijzen is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. Wij nemen dit proces u volledig voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.