Zonnepanelen aanschaffen om hoge energieprijzen te onderdrukken?

Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen de afgelopen maanden door het dak heen schoten. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een gemiddeld huishouden in vergelijking met vorig jaar zo’n 86% meer betaald voor gas en energie. Des temeer reden om over te gaan op zonnepanelen!

De hoge energieprijs

Oorzaken als de toenemende vraag naar energie, Oekraïne crisis, het wereldwijde gastekort, bijzondere weersomstandigheden en de hoge prijs voor het uitstoten van CO2 zorgen samen voor de enorme stijging van de energieprijzen. Het gevolg hiervan is dat energie een stuk duurder is geworden. Met de huidige energieprijzen is het een stuk aantrekkelijker om over te gaan op CO2-neutrale energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Tussentijdse wijzigingen bij variabel contract

Klanten met een variabel contract bij een energieleverancier kunnen te maken krijgen met tussentijdse tariefwijzigingen, waardoor de prijzen dus van de een op de andere dag kunnen stijgen. Daarnaast is het afsluiten van een vast energiecontract voor nieuwe klanten tegenwoordig niet meer mogelijk. Des temeer reden dus om je eens te verdiepen in andere vormen van energie.

Heeft het zin om zonnepanelen aan te schaffen?

De goedkoopste stroom is de stroom die je niet gebruikt of in het geval van zonnepanelen, niet in hoeft te kopen. Hoe hoger de energieprijzen van jouw energieleverancier zijn, hoe waardevoller jouw opgewerkte stroom wordt. Daarom zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar in deze tijd ook vooral voor je portemonnee! Door het plaatsen van zonnepanelen koop je geen stroom meer in bij jouw energieleverancier, waardoor je geld overhoudt. Met deze besparing betaal je in feite je zonnepanelen. Zo kost het dus geen extra geld en ben je niet alleen verzekerd van een vast maandbedrag, maar ook van een vaste looptijd.

Zonnepanelen met of zonder eigen investering

Veel consumenten willen wél zonnepanelen, maar willen hier liever geen spaargeld insteken. Bij BL Zonnepanelen is dit mogelijk! Door zonnepanelen op dakpannen te installeren, creëert u direct een maandelijkse besparing op uw energiekosten. Het geld dat u nu besteed aan de energiemaatschappij, gaat dan naar zonnepanelen: u betaalt dus niets extra’s en met de besparing betaalt u uw zonnepanelen. Bij BL Zonnepanelen kost het u dus niets extra. Kortom: laat de zon voor u werken!

Zonnepanelen aanschaffen?

Twijfel je al een tijdje over de aanschaf van zonnepanelen? Met de huidige energieprijzen is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. Wij nemen dit proces u volledig voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.