Voordelen van een Enphase Micro-omvormer

Een omvormer zet de opgewekte energie van uw zonnepanelen om in bruikbare stroom. Micro-omvormers zijn miniatuur versies van de normale omvormers en helpen u om het optimale rendement uit uw zonnepanelen te halen. In deze blog bespreken wij alle voordelen van Enphase micro-omvormers!

Wat zijn micro-omvormers?

Bij BL-Zonnepanelen werken wij met Enphase micro-omvormers, die afzonderlijk achter ieder zonnepaneel geplaatst worden, waardoor ieder zonnepaneel een eigen omvormer heeft. Hierdoor heeft schaduw, vuil of een defect geen invloed op het rendement van uw zonnepanelen installatie. De micro-omvormers van Enphase zijn daarnaast de beste op de markt.

Maximaal rendement

Eén van de belangrijkste redenen om voor micro-omvormers te kiezen, is omdat ieder zonnepaneel hiermee afzonderlijk werkt. Door met micro-omvormers te werken, wordt het rendement van uw installatie niet door één paneel beïnvloedt en blijft uw installatie maximaal renderen. In tegenstelling tot een installatie in string: hierbij is de opbrengst namelijk gelijk aan het slechts renderende paneel. Ligt één van uw zonnepanelen in de schaduw? Dan wordt het volledige rendement beïnvloedt.

Minder spanningsproblemen

We zijn steeds meer bezig met verduurzamen: steeds meer Nederlanders installeren een zonnepanelen systeem op hun dak. Het Nederlandse stroomnet is hier niet voor gemaakt. Het gevolg hiervan is dat er op zonnige dagen te veel stroom op het lichtnet komt, waardoor de netspanning oploopt. Omvormers schakelen hierdoor uit, waardoor u energie en inkomsten misloopt.

Zoals we hierboven al benoemd hebben, worden micro-omvormers per paneel geïnstalleerd, waardoor het gehele systeem nooit volledig zal uitschakelen. De spanningsproblemen op het Nederlandse net zullen zich voorlopig niet oplossen, daarom raden wij u de Enphase micro-omvormers ook van harte aan!

Langere levensduur

Door een micro-omvormer per paneel te installeren, worden de zonnepanelen minder belast. Hierdoor worden de zonnepanelen minder snel warm. Dit resulteert in een langere levensduur. Daarnaast krijgt u bij BL Zonnepanelen 30 jaar garantie op uw Enphase micro-omvormers en zonnepanelen.

Veilig en betrouwbaar

Gebruikt u Enphase micro-omvormers? Dan werkt uw systeem volledig in wisselstroom. Hierdoor heeft u dus geen gelijkstroom met hoge spanning op uw dak en is er geen kans op vlamboog, waardoor het brandrisico uitzonderlijk laag is.

Interesse?

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Met de huidige energieprijzen is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. Wij nemen dit proces u volledig voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.