Verwarmen met airco: goedkoper dan gas

Wist u dat u uw woning ook kunt verwarmen met een airco? De meeste mensen denken bij een airco alleen aan koelen, maar een airco kan ook als verwarming werken en is daarnaast nog veel goedkoper als verwarmen met een CV-ketel. Meer voordelen van verwarmen met een airco leest u in deze blog!

Alternatief voor gas

Bij een airco denkt u wellicht niet direct aan een verwarming, want: een airco is toch om te koelen als het ’s zomers erg warm is? Dat klopt, maar veel mensen weten niet dat je een airco ook in de winter als verwarming kunt gebruiken. Dit is niet alleen multifunctioneel omdat je de airco voor zowel koelen als verwarmen kunt gebruiken, maar ook nog eens veel goedkoper! Je kunt namelijk flink besparen door te verwarmen met een airco: in tegenstelling tot een CV-ketel gebruikt een airco namelijk alleen stroom.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

In de zomer haalt een airco de warmte uit de kamer en transporteert deze via een koelmiddel naar buiten. De warmte wordt dus in feite naar buiten verplaatst. Door de pomprichting van de airco in de winter om te keren, kan de warmte van buiten ook naar binnen worden verplaatst. Zo kan een airco dus ook als verwarming dienen. Zelfs als het vriest kan een airco nog voldoende warmte uit de buitenlucht halen. Dat is nog eens handig! Daarnaast brengt een airco de kamer veel sneller op temperatuur dan een normale CV-ketel.

Airco met zonnepanelen

Een CV-ketel gebruikt gas. Het verwarmen van uw huis kan daarom nogal in de papieren lopen. Een airco gebruikt enkel stroom. Door zonnepanelen te laten plaatsen, kunt u de airco laten draaien op de stroom die opgewekt is door uw zonnepanelen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens veel goedkoper!

Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat zonnepanelen ook helpen bij het koeler houden en verwarmen van uw woning? Dit heeft te maken met de warmte die zonnepanelen ’s zomers opvangen. De warmte komt niet direct op het dak, maar op de zonnepanelen waardoor de warmte minder snel naar binnen kruipt. In de winter is dit precies andersom: de warmte blijft juist binnen.

Interesse in een airco?

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen en een airco om uw woning op een duurzame manier te verwarmen? Met de huidige gas- en energieprijzen is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen en een airco. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.