Thuisaccu voor zonnepanelen

Een thuisaccu, ook wel thuisbatterij genoemd, is een grote batterij die opgewerkte stroom die je op dat moment niet nodig hebt, opslaat. Benieuwd naar de voordelen van een thuisaccu? Lees onze blog!

Wat is een thuisbatterij of thuisaccu?

De stroom die de zonnepanelen opwekt, gaat als eerst naar de apparaten in huis of naar het elektriciteitsnet. Wat je over produceert, kun je terug leveren aan het netwerk. Je kunt er ook voor kiezen om de opgewekte stroom op te slaan op een accu voor zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt dan opgeslagen op jouw zonnepanelen accu, zodat je dit later weer kunt gebruiken.

Hoe werkt een thuisaccu?

Allereerst stuurt een speciale regelaar de opgewekte energie naar de apparaten die op dat moment stroom nodig hebben. Indien jouw systeem meer stroom opwekt dan nodig is, gaat de opgewekte energie naar de zonnepanelen accu, zodat dit op een later moment gebruikt kan worden.

Raakt de accu vol? Dan wordt de stroom alsnog aan het net terug geleverd. Het handige van een thuisaccu is dat je altijd stroom hebt: als jouw zonnepanelen geen stroom opwekken, wordt de stroom uit de accu gehaald. Is de accu leeg? Dan wordt de stroom tegen het reguliere tarief van het net aangekocht.

Voldoende stroom in ieder seizoen

Aansluiting op het elektriciteitsnet blijft noodzakelijk om overproductie in de zomer op te vangen en het gebrek aan productie in de winter te compenseren. Zonder netkoppeling gooi je ’s zomers veel stroom weg, omdat je zonnepanelen batterij vol zit en geen stroom meer kan opnemen en ’s winters raakt je batterij nooit vol.

Onze thuisbatterij oplossing

Het systeem dat wij leveren is voorbereid en compatible met onze accu oplossingen. Onze accubatterij is, net als onze installatie, eenvoudig uit te bereiden als uw behoeften veranderen. De modulaire architectuur van de batterij betekent dat u in één opslagoplossing precies krijgt wat u nodig hebt: niets meer en niets minder.

Mocht de salderingsregeling daadwerkelijk plaatsvinden, is het in de toekomst zeer interessant om te kiezen voor één van onze accu oplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Lees hier meer over onze zonnepanelen.