Salderingsregeling zonnepanelen per 1 januari 2027 geschrapt

In het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet staat dat de salderingsregeling voor zonnepanelen per 1 januari 2027 volledig geschrapt moet worden. Deze afschaffing moet echter nog wel goedgekeurd worden door de Tweede en Eerste Kamer. Wat betekent de afschaffing van de salderingsregeling voor u als zonnepanelen eigenaar? En wat zijn de alternatieven?

Saldering afgeschaft

Door het afschaffen van de salderingsregeling bestaat er per 1 januari 2027 geen mogelijkheid meer om overtollige energie terug te leveren aan het net, tegen een volledige vergoeding. In de huidige regeling ontvangen zonnepanelen bezitters een vergoeding voor de stroom die zij terugleveren aan het net. Dit wordt salderen genoemd. Per 2027 zal dit dus niet meer mogelijk zijn.

Wat nu?

Zodra de salderingsregeling komt te vervallen, is een thuisbatterij een zeer lucratieve oplossing. De stroom die uw zonnepanelen overdag opwekken wordt dan, in plaats van gesaldeerd, opgeslagen in uw thuisbatterij. Hierdoor kunt u uw opgeslagen stroom op een later moment weer gebruiken, zoals ’s avonds of ‘s nachts. Op deze manier blijven uw zonnepanelen zeer rendabel en heeft de afschaffing van de salderingsregeling geen effect op u als zonnepanelen eigenaar!

Voordelen van een thuisbatterij

Met een thuisbatterij kunt u opgewekte energie van uw zonnepanelen opslaan voor later gebruik. Zo kunt u opgeslagen stroom, opgewekt tijdens daluren, gebruiken tijdens piekuren zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

Daarnaast zorgt een thuisbatterij voor een directe maandelijkse besparing op uw energierekening, omdat u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Hierdoor heeft u automatisch minder last van stijgende energieprijzen. Een echte win-win situatie!

Zonnepanelen en/of een thuisbatterij aanschaffen?

Wilt u meer informatie over onze zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij? Wij nemen het volledige proces voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen en thuisbatterijen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.