Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Wilt u graag zonnepanelen, maar weet u niet hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? Het aantal hangt af van een aantal factoren, zoals uw stroomverbruik, hoeveel ruimte u op uw dak heeft en de opbrengst van uw zonnepanelen. In deze blog vertellen wij u hier alles over!

Stroomverbruik

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft hangt onder andere van uw verbruik af: bij een hoger verbruik heeft u een hoger vermogen nodig. Gemiddeld verbruikt een Nederlands gezin 3500 kWh stroom per jaar. Hoe meer personen er in het huishouden aanwezig zijn, hoe meer verbruik. Voor een exacte berekening kunt u altijd contact opnemen met BL Zonnepanelen: wij nemen deze berekening volledig voor u uit handen en geven u een op maat gemaakt advies.

Aantal zonnepanelen op dak

Naast stroomverbruik, is ook de ruimte op uw dak van belang. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen optimaal zijn voor uw verbruik, heeft u de volgende berekeningen nodig:

  • Inschatting van opbrengst van zonnepanelen
  • Eigen energierekening om te zien wat uw jaarlijkse stroomverbruik is
  • Afmetingen van uw dak
    Onze gespecialiseerde installateurs kunnen een nauwkeurige berekening voor u maken.

Salderen zonnepanelen

Alle energie die u opwekt kunt u meteen gebruiken voor uw woning. Soms komt het voor dat zonnepanelen meer stroom opwekken dan dat u verbruikt. Deze stroom levert u terug aan het elektriciteitsnet. Dit wordt ook wel ‘salderen’ genoemd. De stroom die u teruglevert aan het net, kunt u terug leveren voor hetzelfde tarief als de stroom die u afneemt. Een slimme investering dus!

Berekening op maat

Twijfelt u over hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? BL Zonnepanelen komt altijd eerst bij u langs voor een berekening op maat en een eerlijk advies. Ons doel is niet om zoveel mogelijk zonnepanelen te verkopen: dit heeft namelijk totaal geen zin, omdat dit onze klanten veel geld kost. Wij zorgen ervoor dat u het precieze aantal zonnepanelen krijgt, wat u nodig heeft. Bij BL Zonnepanelen kunt u altijd uitgaan van een eerlijk advies. Mocht u in de toekomst meer stroom gaan verbruiken? Geen enkel probleem: bij ons systeem kunt u onbeperkt bijplaatsen!

Zonnepanelen kopen?

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Met de huidige energieprijzen is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. Wij nemen dit proces u volledig voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.