Afbouw salderingsregeling zonnepanelenen van de baan

Eerste Kamer tegen afbouw saldering

Zeer gunstig nieuws voor zonnepanelenbezitters! Dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel betreft de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen weggestemd. Dit betekent dat de salderingsregeling voor zonnepanelen voorlopig blijft bestaan.

Meerderheid stemt tegen

De PPV, Partij voor de Dieren en SP hadden al eerder duidelijk gemaakt tegen de afbouw van het salderen te zijn. Samen met de BBB en GroenLinks-PvdA kwamen deze partijen op 41 van de 75 zetels uit – genoeg voor een meerderheid. Door de afwezigheid van OPNL en 50PLUS bleek 56% van de aanwezige senatoren, goed voor 42 zetels, tegen de afbouw van de salderingsregeling te zijn. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden voor de afbouw. De steun van FvD, SGP en Volt was hierbij tevergeefs.

Goed nieuws voor zonnepanelen eigenaren

De afbouw van de salderingsregeling is dus van de baan en dat is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters. Na de afschaf van de 21% btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen en de afschaf van de afbouw van het salderen, kunt u de komende jaren volop genieten van uw zonnepanelen én de maandelijkse besparing die hierbij hoort!

Salderingsregeling

Met uw zonnepanelen wekt u dagelijks duurzame energie op. Een deel van deze stroom gebruikt u zelf. Een ander deel van deze stroom gebruikt u niet – wat betekent dat de stroom teruggeleverd wordt aan het openbare net. Als u jaarlijks meer stroomt teruglevert dan afneemt, krijgt u een vergoeding voor het terugleveren. Dit wordt ook wel salderen genoemd.

Besparen met zonnepanelen in 2024?

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Met de afschaffing van de afbouw van de salderingsregeling is dit hét moment om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen. Wij nemen dit proces volledig voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.