Afbouw salderingsregeling pas na de zomervakantie voortgezet

De stroom die u opwekt en zelf niet gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Het is inmiddels al een aantal jaar bekend dat het kabinet van plan is om de salderingsregeling af te bouwen. Wanneer dit precies in werking wordt gezet is nog niet duidelijk. Goed nieuws dus voor zonnepanelen eigenaren! Hoe zit dit nu precies met de afbouw? Dat leest u in onze blog!

Uitstel afbouw salderingsregeling

In 2019 maakte de overheid bekend dat de salderingsregeling verlengd zou worden tot 2023 en daarna geleidelijk afgebouwd zou worden. In 2022 is de afbouw van de salderingsregeling uitgesteld tot 1 januari 2025. Dit betekent dus dat zonnepanelen eigenaren tot ten minste 2025 volledig mogen salderen. Eind juni werd tijdens een vergadering van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat bekend dat Kamerleden nog niet wilden toezeggen dat het wetsvoorstel om het salderen af te bouwen in september behandeld wordt. Hierdoor kan de afbouw van het salderen niet van start gaan op 1 januari 2025 en zal dit waarschijnlijk later worden. Hoeveel later is nog niet bekend. De eerstvolgende commissievergadering vindt (hoogstwaarschijnlijk) plaats na de zomervakantie, op dinsdag 12 september.

Afbouw mogelijk vertraagd door val kabinet

Een andere factor die meespeelt in de vertraging van de afbouw van de salderingsregeling, is de val van het kabinet. De val van het kabinet kan namelijk flinke gevolgen hebben voor de zonne-energiesector, omdat de kans dat het afbouwen van de salderingsregeling op 1 januari 2025 start, vrij klein is.

Goed nieuws voor zonnepanelen eigenaren

De afbouw van de salderingsregeling is voorlopig nog niet in zicht. Dat is goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen. Ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd, blijft investeren in groene energie door middel van zonnepanelen een goed idee. Na de afschaf van de 21% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen in 2023, bespaart u al snel 21% op de kosten van uw zonnepanelen. Nu de afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld, hoeft u zich voorlopig nog geen zorgen te maken en kunt u de komende jaren nog volop genieten van de salderingsregeling!

Zonnepanelen aanschaffen

Wilt u meer informatie over de zonnepanelen salderingsregeling of wilt u meer te weten komen over salderen? Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Wij nemen het volledige proces voor u uit handen en regelen alles op het gebied van zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.